Wednesday, March 13, 2013

#BengkeL OBB#

Posted by Mizz LiN at 10:53 PM 0 comments

Actually aku dgn ema (ema menggelembong..hek3.. Bkn aku yg bg nama tu tp dia yg duk sebut2..) kna hadir bengkel ABM mulai 11-14 Mac 2013 di Kuala Terengganu.. Dengar tmpt mcm best tp pcayalah x seindah yg dsangka (unsangkarable..huhu).. Tp bg aku mula2 je dh lama sket rs ok jer.. Mlm pertama ktorg just bdua je kt dorm.. Masing2 mmg xsihat tp ema mkn ubt so lena la dia sowg2.. Aku ni la puas bjaga sampai kul 4 bru tdo..huhu.. Org kata tempat baru mmg cmtu la.. Hari ni malam keempat dh serasi la sket.. Mlm kdua dh ramai org so lena je.. Kalo bab mkn ok jer la.. Pg breakfast x sama cam perlih.. Sini breakfast bihun goreng or nasi lemak.. Mkn mmg 4 kali sehari FOC..huhu.. Tghari kompom nasi lauk ikan.. Mlm nasi lauk ayam yg dmasak pelbagai resipi... Ptg td dpt mkn kopok lekor walopon x bkesempatan g bershopping kepok lekor lg sebab kami xde driver cam kontinjen lain.. Duk ngadap fb, tagged, instagram dan muka ema..huhu... Itu la aktiviti santai selepas tamat sesi bengkel dr ptg sampai nk tdo la.. =P

Kalo mengenai bengkel ni seriously ni mmg Bengkel yg amat simple dan santai tp fhening..huhu.. Bak kata salah seorg peserta bengkel "yg kte bole ingt outcome dan output tp yg kte paham is out"..ngeh3.. Aku pon bgitu.. =P
*Yg aku taw balik ni mmg sakit pala ler nk memikirknnya.. *

Aku rs aku g sini byk gelak jer sbb melayan ema yg merindui teman2nya di ipk.. Abes muka sume org dia kata sama cm org ipk.. Yg klakar tu sume muka2 org yg klakar je dia mention..

Kesimpulannya bengkel ini tidak bjaya utk aku.. Maka sila teruskn cadangan utk mengadakan bengkel lanjutan di perth.. (sebab aku x tido taw sepanjang bengkel ini.. Tuan tu kata sapa x tido je bole ikut..)

Pape pon terima la peace no war dr aku d terengganu nih..hoho..

Sekian_terima_kasih..

Monday, January 7, 2013

*Welcome my new Saga SE 1.6*

Posted by Mizz LiN at 11:02 PM 4 comments

Kereta Tahun Baru... Pape la jnji setelah dekat sebulan lebih aku menanti akhirnya dapat tgk my new Saga SE 1.6 with CVT. Eh,bkn setakat tengok je malah td aku dah drive pun dari jitra ke rumahku.. Mmg best la sebab enjinnya pun 'smooth'. Pick up pun bole tahan.. Mana2 kereta pun mesti ada kelebihan dan kekurangan. Nak cakap lebih2 pun baru start guna kereta ni hari ni. So kita tengok je nanti k.. Tapi setakat ni puas hati dengan keselesaan pemanduan dan enjinnya. Nama pun CVT kan.. 1.6 plak tu lg best la... Interior pun ok je.. Cuma kuncinya x auto lock.. Kalo kita tgk kebanyakkan kereta perodua tekan brek mmg trus lock semua kn. Tapi Saga SE 1.6 ni mmg kena manual lock bila naik kereta..huhu.. Bagi aku puas hati je.. Welcome my new saga *SSE1.6*...

Kadang2 rindu juga kat Kelisa@babylis kesayanganku.. Harap2 tuan baru dia jaga dia dengan baik mcm aku jaga dia dolu2.. Kalo mampu maybe aku x let go dia kat org lain...huhu.. Yer la, dekat 6 tahun lebih bersama babylis kongsi suka duka,susah senang.. Keadaannya pun ok lagi dan bole tahan laju wooo... Tapi dah takdir cik kelisa xbole bersamaku lagi..huhu.. Xpe la, perubahan di tahun baru 2013 aku mulakan dengan kereta baru..hehe.. Bubye babylis.. Take care ya.. Will always miss u... Jasamu sentiasa dikenang.. ;-)

Friday, January 4, 2013

Be Happy :-D

Posted by Mizz LiN at 12:15 AM 0 comments

Be happy! Tgk picture la kan.. Be happy olls.. Sedih pon org mengata gembira pon org mengata gak.. Setuju x? Pernah x laluinya? Tapi pedulikan mmg lumrah manusia x pernah puas hati dgn manusia lain.. Layan je..huhu.. So just trus be happy.. Pretend happy? Ikut suka la jnji ada bunyi happy tuh...hoho... X0X0 :-D

Tuesday, January 1, 2013

*Gambar2 2O12*

Posted by Mizz LiN at 10:26 PM 0 comments


Ni je la gambar2 yg ado utk post akhir 2O12..
(Even publish on 2O13..huhu)
Walaupon x semua tapi bole la..
Kenangan 2O12... XOXO.. :D



Depan kedai borong teh.. Bharat Tea...
Anytime Is Any Tea in Cameron Highlands...huhu





















Di Pulau Pinang...

L0st W0rLd Of TamBuN, Ipoh Perak..
Hot Spring Water... Best arrr..
Ringan je rasa badan... :D
Mak Dah Homestay ..
Pe pon mmg chantik dan sgt selesa..
Betul2 berhadapan dengan Wakaf Che Yeh..


View Pasar Siti Khadijah..

Kelate...

PCB... Pantai Cahaya Bulan..
emmm..best.. sepoi2...
PCB lagik...



*TaHuN BaRu 2O13*

Posted by Mizz LiN at 5:28 PM 0 comments
Eppy New YeaR korg... Dah Tahun 2013 dah ek.. Diam x diam dh nak dkt 3 tahun keje kat dlm negeri Perlis nih.. Menetap plak kat kedah.. Berulang alik la dari Kedah ke Perlis... Rasanya sepanjang tahun 2012 kot mmg x update langsung blog nih.. Kalo x sebab busy byk keje dan kdg2 sbb malas nk update.. x pandai sgt la nk jd blogger yg baik.. Tapi mmg teringin nk ada blog jugak supaya org x kata kte ni ketinggalan..huhu..

Sepanjang tahun 2012 nih mcm2 dh perkara baik dan sebaliknya berlaku dlm hidup nih.. Walau apa pon aku enjoy je tahun 2012 tuh.. Yang mana x baik tuh buang je dari ingatan.. Ingt yg indah2 je so baru bole happy.. (mcm lagu amy mastura "Yang penting kita happy")...Apa yg plg best dlm tahun 2012 ni aku dpt rasa peluang untuk merasai pengalaman pregnant even its just only for a month.. Sedih gak la tapi pasti ada hikmah di sebalik setiap apa yg berlaku kan.. So aku redha je.. At least dpt la merasa kan.. cuba lg next time.. :)

Tahun 2012 pon byk btul aku g bercuti.. ada yg dirancang dan ada gak yang x dirancang.. mcm surprise gitu.. First skali awal januari g Langkawi sbenarnya utk Kursus Teambuilding tp sambil nyelam minum la skit air sbb haus kan..hoho.. Dah org kata g langkawi tuh buak mende lg.. g membeli ler.. borong cokelat la..huhu.. Pastu dalam bulan Oktober lak secara kejutan gitu pegi Cameron Highlands.. Beli stroberi,sayur2 segar dari ladang dan sourvenir... Opps.. Teh Cameron pon ada.. Penutup Bulan Disember 2012 plak g Penang jalan2 makan sotong bakaq dan nasi kandaq..hehe.. Pastu pada 14-17 Disember 2012 aku g Ipoh (Menginap di Heritage Ipoh)... Family Day my hubby's office.. So dpt la tiket free g The L0st World 0f Tambun... Hoorey2 la aku... Actually g Ipoh tu 2H1M je.. Balik dari Ipoh tu trus p bercuti ke Kelate.. Jenuh dok kecek la demo.. :P.. Homestay pon betui2 depe (depan) Wakaf Che Yeh.. Sene (Senang) banyak la... Singgah PCB tu harus la nok make sata sambil minum aiskrim kelapo..hehe.. Pasar Siti Khadijah wajik (wajib) g la.. Shopping... :P

Kesimpulannya bole kata best juga la Tahun 2012.. Aku balik kampung (Kuala Lumpur) ada la dua-tiga kali pon kira bcuti gak la sbb memang kena amik cuti kalo nak balik kan... Cuma rasanya dlm Tahun 2012 x g Putrajaya jupe teman2.. Masing2 pon busy ada komitmen kot.. Kalo nk cite tentang apa yang berlaku tahun 2012 mmg byk penat ar nak menaip kan.. Hope Tahun 2013 ni akan lebih baik bkn sahaja untuk aku tp untuk semua skali.. Semua skali tu termasuk korang la kan..So jupe next update if aku rajin nti yer.. XOXO.. :D

P/S: Kalo nak tgk gambar2 nti ble aku ada time aku nak edit dulu bg chantik2 skit baru bole upload yer.. :P
 

.: Abadi Selamanya :. Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting