Friday, October 24, 2014

~Precious with love~♥

Posted by Mizz LiN at 12:04 AM 0 comments

Hehe...even besday kte dh lepas beberapa hari dah pun but still dpt this lovely present from kak yazlita @ my officemate @ friends @ new neighbourhood @ sista..huhu.. that day dia bg little pooh bear.. tq so much k.yaz.. and tq so much to all yg wish, yg bg present, yg made a special dishes utk kite..huhu.. x lupa jgk yg blnja i mkn2..hihi.. di kesempatan ini sy ucp bebanyak terima kasih utk semua family and friends.. with love.. ecehhh...hihi..
Dh masuk 3 series ni malu plk nk expose sgt..haha.. biasa2 je la eh.. ^blush^
#octoberlady
#4belatedbestday
#tqvmall

Thursday, October 23, 2014

^Girl's Day Out^

Posted by Mizz LiN at 11:46 PM 0 comments

22102015 - Spend time with the girl's on deepavali's day.. actually x rancang pun sgt pun.. nie la first time g tgk wyg dgn beyla ngn hani bertiga..huhu..
Pagi tu singgah ofis jap settle kje sikit then trus g alamanda sbb nk tgk wyg movie genre seram iaitu Annabelle. Boleh tahan seram la bagi yg memang mudah terkejut cam saya..hehe.. beyla ngn hani je relaks.. xleh g tgk dgn dorg ni..malu i...huhu. Movie Annabelle ni x seram sgt tp byk scenes terkejut. A bit mengantuk tgk cerita ni. Ending yang sama cam movie seram yg lain. Maybe ada annabelle part 2.huhu..
Habis tgk movie seram terkejut tu trus kitorang g aeon big buy some groceries.. dek kerana teringin nk mkn sushi king yg mabeles tu we all beli take away je utk dijadikan mknan sampingan sbb tujuan utama nk mkn kt food court presint 11..heeee.. setibanya kt presint 11, sup urat ketin spesel tu xde plk..frust btol..naseb ada sushi king yg beli kt alamanda td.. bole la jd pengubat frust..huhu..
Time nak balik tu elok plak hujannye..apa lagi kan.. hujan biasanya dikaitkan dengan seram tul x? tp x la seram pun.. yg seramnya time drive nk balik umh dlm keadaan hujan selebat2 nya tu la.. seram weh bg mata yg rabun cm i nih..haha.. memang basah abes la pakaianku bkn sbb drive kereta mahal2 yg xde bumbung tu, tp sebab xde payung dlm kereta masa dah smpai kat area parking rumah..huk3..
Redah jer.. redha jer.. okies je... ~T_T~
#hidupnipenuhdugaan..

Sunday, October 12, 2014

::It's about my beautiful day::

Posted by Mizz LiN at 1:26 PM 0 comments

Eehhh... bln oktober la.. this year thun kedua la aku mnymbut hari lahir with status single..huhu... bru je 3 hari yg lps my bestday.. 9/10... bestday yg ke teeettttt...haha..

Cepat je masa berlalu kan.. masa itu mencemburui ktew.. kte pun jeles gk ngn masa..huhu.. dh mnjangkau 3 series...hoho.. aiyoo..tp muke nmpk muda gk kot..teeettt..jiwa perasan muda ni mmg gitew..haha..

pe pon thanx to family and friends yg wish my bestday xkisah la via fb,wechat,beetalk... isk3 canggih teknologi nk sebut semua nti smpi sok plk type kt blog ni..huhu..

Wednesday, April 2, 2014

BLog AbaDi

Posted by Mizz LiN at 1:01 PM 0 comments

Lama betul x update blog ni. Bkn setakat x update tp mmg x tgk langsung gak la.. kiranya aku ni bkn la blogger tegar. Last update blog ni pun mac 2013. Wow!! Setahun tuh..ngeh3..

Dalam setahun ni mcm2 cter la kira tp sbb kemalasan nk meng'update' blog jd xde citer la..huhu.. 

Apa pun segalanya dah berubah.
Semoga perubahan itu menjadi titik awal utk memulakan kehidupan yg lebih baik dlm hdup..❤

Wednesday, March 13, 2013

#BengkeL OBB#

Posted by Mizz LiN at 10:53 PM 0 comments

Actually aku dgn ema (ema menggelembong..hek3.. Bkn aku yg bg nama tu tp dia yg duk sebut2..) kna hadir bengkel ABM mulai 11-14 Mac 2013 di Kuala Terengganu.. Dengar tmpt mcm best tp pcayalah x seindah yg dsangka (unsangkarable..huhu).. Tp bg aku mula2 je dh lama sket rs ok jer.. Mlm pertama ktorg just bdua je kt dorm.. Masing2 mmg xsihat tp ema mkn ubt so lena la dia sowg2.. Aku ni la puas bjaga sampai kul 4 bru tdo..huhu.. Org kata tempat baru mmg cmtu la.. Hari ni malam keempat dh serasi la sket.. Mlm kdua dh ramai org so lena je.. Kalo bab mkn ok jer la.. Pg breakfast x sama cam perlih.. Sini breakfast bihun goreng or nasi lemak.. Mkn mmg 4 kali sehari FOC..huhu.. Tghari kompom nasi lauk ikan.. Mlm nasi lauk ayam yg dmasak pelbagai resipi... Ptg td dpt mkn kopok lekor walopon x bkesempatan g bershopping kepok lekor lg sebab kami xde driver cam kontinjen lain.. Duk ngadap fb, tagged, instagram dan muka ema..huhu... Itu la aktiviti santai selepas tamat sesi bengkel dr ptg sampai nk tdo la.. =P

Kalo mengenai bengkel ni seriously ni mmg Bengkel yg amat simple dan santai tp fhening..huhu.. Bak kata salah seorg peserta bengkel "yg kte bole ingt outcome dan output tp yg kte paham is out"..ngeh3.. Aku pon bgitu.. =P
*Yg aku taw balik ni mmg sakit pala ler nk memikirknnya.. *

Aku rs aku g sini byk gelak jer sbb melayan ema yg merindui teman2nya di ipk.. Abes muka sume org dia kata sama cm org ipk.. Yg klakar tu sume muka2 org yg klakar je dia mention..

Kesimpulannya bengkel ini tidak bjaya utk aku.. Maka sila teruskn cadangan utk mengadakan bengkel lanjutan di perth.. (sebab aku x tido taw sepanjang bengkel ini.. Tuan tu kata sapa x tido je bole ikut..)

Pape pon terima la peace no war dr aku d terengganu nih..hoho..

Sekian_terima_kasih..

Monday, January 7, 2013

*Welcome my new Saga SE 1.6*

Posted by Mizz LiN at 11:02 PM 4 comments

Kereta Tahun Baru... Pape la jnji setelah dekat sebulan lebih aku menanti akhirnya dapat tgk my new Saga SE 1.6 with CVT. Eh,bkn setakat tengok je malah td aku dah drive pun dari jitra ke rumahku.. Mmg best la sebab enjinnya pun 'smooth'. Pick up pun bole tahan.. Mana2 kereta pun mesti ada kelebihan dan kekurangan. Nak cakap lebih2 pun baru start guna kereta ni hari ni. So kita tengok je nanti k.. Tapi setakat ni puas hati dengan keselesaan pemanduan dan enjinnya. Nama pun CVT kan.. 1.6 plak tu lg best la... Interior pun ok je.. Cuma kuncinya x auto lock.. Kalo kita tgk kebanyakkan kereta perodua tekan brek mmg trus lock semua kn. Tapi Saga SE 1.6 ni mmg kena manual lock bila naik kereta..huhu.. Bagi aku puas hati je.. Welcome my new saga *SSE1.6*...

Kadang2 rindu juga kat Kelisa@babylis kesayanganku.. Harap2 tuan baru dia jaga dia dengan baik mcm aku jaga dia dolu2.. Kalo mampu maybe aku x let go dia kat org lain...huhu.. Yer la, dekat 6 tahun lebih bersama babylis kongsi suka duka,susah senang.. Keadaannya pun ok lagi dan bole tahan laju wooo... Tapi dah takdir cik kelisa xbole bersamaku lagi..huhu.. Xpe la, perubahan di tahun baru 2013 aku mulakan dengan kereta baru..hehe.. Bubye babylis.. Take care ya.. Will always miss u... Jasamu sentiasa dikenang.. ;-)

Friday, January 4, 2013

Be Happy :-D

Posted by Mizz LiN at 12:15 AM 0 comments

Be happy! Tgk picture la kan.. Be happy olls.. Sedih pon org mengata gembira pon org mengata gak.. Setuju x? Pernah x laluinya? Tapi pedulikan mmg lumrah manusia x pernah puas hati dgn manusia lain.. Layan je..huhu.. So just trus be happy.. Pretend happy? Ikut suka la jnji ada bunyi happy tuh...hoho... X0X0 :-D

 

.: Abadi Selamanya :. Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting