Tuesday, December 23, 2008

PeRCuT!@N D! Pd...Sy!oK r...

Posted by Mizz LiN at 10:18 AM 1 comments
Bangun je waktu pagi pada 5 Disember 2008 (buzzday ina nie) tetiba aku & ina rasa nak g bercuti... nak tenangkan pikiran masing2 yg serabut tahap maksimum nie.. First2 tu cam nak g penang tp sbb hotel sume penuh last2 kitorg decide g PD je... Maka siap2 la kitorg trus g PD... Dengan aku tak tau jalannye tp aku redah gak la.. Akhirnya sampai la kitorg kat Glory Beach Resort Port Dickson..hehe... Aku & Ina stay kat sana sampai 7 Disember 2008... Sbb isnin (8 Disember 2008) tu Hari Raya Aidil Adha..so,masing2 balik ke pangkuan family utk beraya bersama...hu3.. Best gak le kat sana.. dkt ngan pantai..
Sampai2 je lepas check in hotel trus kitorg kuar melantak dulu then beli skit makanan utk waktu2 kecemasan..ha3.. malam tu kitorg dinner kat hotel then trus lepak tepi pantai... Sok pagi nye aku & ina bantai tido stengah ari..ha3.. Bangun2 je kitorg g makan lunch then trus lepak tepi pantai nak amik gambar (wajib nie)..he3.. Then malam nya plak aku & ina g pasar malam area PD.. beli tak ingat nye... sumer nak (ikut nafsu nye pasal).. tido dlm kekenyangan la kiranya malam tu..ha3... letih woi asik makan je..hu3.. tp mmg best.. aku ase puas beli bebanyak... lupa sejenak pada masalah2 aku tuh..hu3.. Walaupun ada kalanya kitorg bersedih tp kitorg tetap kena tabahkan diri.. itu semua dugaan dlm hidup nie kan.. whatever pun aku hepi dpt pegi jauh skit dr kl/putrajaya...hu3.. owh ye.. aku tak lupa amik gambar bebanyak time aku kat sana... nie kat bawah nie sume pic aku time kat PD bersama ngan ina.. enjoy ya fwenz...hola3...




Wednesday, December 17, 2008

Golf NRE 2008!!!

Posted by Mizz LiN at 5:49 PM 0 comments
Hola3...Golf NRE in da house...hu3.. Masuk kali nie rasanya dah dkt 4 kali aku join jd urusetia untuk Permainan Golf NRE..jd urusetia je.. jd la.. kalo suh main confirm aku tak reti nya...hik3.. first time dulu Golf Menjunjung Kasih dgn Yg Di Pertuan Agong dan MOHA...yg tu tak leh lupa tu pasal protokol sesangat masa tu.. skrg sume rileks je.. biasa2 je la..at least dpt merasa g padang golf..haha.. nie sume kira sbg pengalaman (memory tu...) Pasni lum tentu leh dpt peluang camni.. melalut ar plak aku nie.. pic kat bwh nie adalah pic aku bersama urusetia lain yatt,cik ila dan sapik(xde dlm pic pasal dia jurukamera..hehe).. yg penting best dlm bowink (suka aku la nak guna pepatah apa pun..ahaks!!)...hu3


lastly.....its me...cute x?ha3... soklan ni khas buat owg yg pandai menghargai je...hu3.. yg jwb negatif tu sumer cemburu je....lalalallalala....

.:L!nz@rD:.

Posted by Mizz LiN at 3:24 PM 0 comments




Nie la my fwen ad atau nama sebenar Noor Syafura Zainal Abidin(saje over3..haha)..kenal sejak skool lg..gile2 cam aku gak...cuma maybe dia gile skit la dr aku pasal dia duk kat dlm utan skrg...hik3...tp secara kesimpulannya bile dah jupe dua2 jd gile..haha.. huru hara..kih3..pic nie masa dia tunang bulan jun aritu.. tp pic ni cam ngalahkan owg kawin kan..hu3.. sory dear fwen..hehe... kitorg kenal since form 5 kat SMKBB (5 Gigih)..tp masa tu kitorg satu group enam org terdiri drpd aku,ad,i-shah,arnis,iera dan wan. Then bila zaman nakal2 berlalu kitorg truskan hdup dgn haluan masing2.. tp aku still dgn ad sambung blaja kat IPB.. Tapi kerana jodoh kitorg tak panjang dgn IPB tu..hehe(biasa la time nih lum sedar lg..hu3) maka kitorg pun bawa haluan masing2... Alhamdulillah,skrg nie aku pun da ada keje,ad pun dah sambung study kat UUM... Cuma tak lama lg kawan aku yg sorg nih akan bergelar isteri org...uwaaaa.. tp ad kata hubby dia still bg kuar together2 walaupun da kawin..hehe.. tq bakal kawan ipar ku(bakal hubby ad)...hik3.. good luck my dear best fwen.. frenz 4 eva... luv u.. muaaahhhssss...oopss..hahaha...

Tuesday, December 16, 2008

Da GurLz iN Da CLuB!!!

Posted by Mizz LiN at 4:25 PM 0 comments






hehe....aku suke sgt pic masa kat kelab tasik putrajaya nie...yela,nie la satu2 nya kali pertama dan terakhir wat aku untuk bersenam nih...hahahahaha... time nih spontan je nak g pasal dah bowink siar2 kat seri kembangan tuh..so,kitorg pun tukar la port....tp skali je la pun..hik3...(aku je la skali..yg len tak tau la kalo g lg pastu..hu3)..lgpun nie la kenangan aku dgn my ex-housemate(kak sue) yang dah transfer ke perlis.. dua tahun jd housemate mcm2 kitorg share lastly takdir menentukan dia dpt transfer ke perlis..dkt2 la ngan kampung dia kat kedah...hu3..tinggal la daku sendirian kini...hu3...tp xpe la..aku ada ina n yatt teman aku d cni...Luv u all gurlz...

Wednesday, December 10, 2008

Lin&Lis..he3

Posted by Mizz LiN at 5:15 PM 1 comments
This is me wif my lovely 'lis'..hu3.. dia la teman kesayangan yg sentiasa bersama aku tak kira walau apa terjadi..hik3.. sedey ke epy ke ngan dia la.. kan lis syg..hik3... i love u so much 'lis'...

Majlis APC

Posted by Mizz LiN at 3:18 PM 0 comments

nie la gambo aku masa dpt APC aritu...sekurang2nya dpt la merasa..hu3...pasni x tau lg ble lak leh dpt.. maybe kat tpt baru ke..hik3..selama lebih 4 tahun kat sini..kira cam dihargai ar gak atas sumer usaha2 aku n my team..hu3..peduli ar apa org nak kata..yg penting aku epy..hehehe.. ye ar aku dulu tiap2 ari balik lewat pe.. kdg2 stress gile ar.. sampai gaduh ngan umar..hik3.. kelakar kan.. tp tu sume kenangan indah sbenarnya.. gado2 syg..ahaks3.. uiks,kenyataan bahye nie..hu3.. aku ngan umar cam abg n adik je.. gado2 n salah faham tu perkara biasa..sejak dgn shah dulu pun gitu.. stress skit sbb keje byk kan..sdgkan lidah lg tergigit.. (jgn pandai2 sambung,tgu aku abiskan..hu3) inikan pula adik beradik lain mak lain ayah..hik3...whatever pun to all of my prenz..chaiyok3..hola3...


yg turut menerima APC 2007 ngan aku aritu.. dari kiri kak ann,cik paridah,en. zairy (my ex-boss),umar (my ex-team),yg plg cute tu aku..hu3 dan sebelah aku tu kak odah (cc opis aku)....

Comey kan... Aku ngan anak sedara bongsu aku..hu3

Posted by Mizz LiN at 3:16 PM 0 comments


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


BaBy Of Da YeaR 2008...Hola3

Posted by Mizz LiN at 9:41 AM 0 comments


Nie baby akak aku...
Muhd Luqman Hakim...chak3...
Meh kat auntie nda meh...hu3
comey kan... tgk auntie dia je dah tau dah ikut sapa..hehe..








he3..tgk apa tu yang... alalaalalala...
Nie la Muhd Danish Aiman..
First baby Fara&Nizam...








Nurul Lailatulqadrina... panjang kan...hu3..
letih tul nak sebut..hik3..
nie 1st baby haryati&hubby dia..
chewah... yati kata dia pandai posing2 nih..

posing camne pun auntie tetap tha' cute..ha3
(prasan itu penting utk spirit baru..hu3)







sleepy baby..hu3..
nie la Nur Fyra Irfia..
1st baby supa & hubby dia...
lupa lak nama hubby dia..hu3..







N the last baby is.... Afiq..
..chak3..
Nie la baby penutup tahun 2008...
Muham
mad Khairin Afiq..
Hasil usaha sapik & Kak Nanie..hehe..Chaiyok3.. kih3...




.: Next Year kita tgu baby suhaila plak..hik3.... Yg lain2 nie rehat dulu.. Bg laluan kat baby2 len plak..hu3... Yela nak tgu baby aku mmg lambat lg...hua3 :.





Tuesday, December 9, 2008

Buat insan2 yang terluka!

Posted by Mizz LiN at 5:18 PM 0 comments
Hidup ini ibarat roda.. Kadang2 kita di atas dan kadang2 kita di bawah.. Tak selamanya kita di atas dan tak selamanya kita akan terus di bawah... Bangkit lah wahai teman2 ku sekalian... Apa pun terjadi kita harus teruskan kehidupan ini.. Lupakan kenangan silam dan teruskan dengan kehidupan baru yg lebih baik.. Pasti ada hikmah di sebalik apa yg berlaku.. Semoga kalian bakal menemui kebahagiaan suatu hari nanti.. INSYAALLAH..

p/s: don't look back because there is something good waiting 4 u in future..

Sendiri atau Berteman???

Posted by Mizz LiN at 4:42 PM 0 comments
Kadang2 bila kita bersendirian kita pasti akan rasa sunyi.. Masa tu la kita perlukan teman.. Teman yang boleh memahami kita.. Berkongsi suka dan duka bersama.. Yang menghargai kita seadanya... Menyayangi kita dengan seikhlas hatinya disulam dgn kejujuran dan kesetiaan... Indah kan???? Tapi itu semua bukan la sesuatu yg mudah kita perolehi.. Kita perlu hadapi pelbagai ujian dan dugaan... Tapi bila kita ada teman.. Kita akan rasa lebih baik bersendiri... Biarpun sunyi tapi ia tak menyakitkan hati...

Luahan Hatiku....hu3

Posted by Mizz LiN at 4:18 PM 0 comments

Hidup ini penuh onak dan duri...
Namun tetap harus aku tempuhi...
Berbekalkan semangat dan kesabaran yang ada..
Aku perlu tempuhi satu persatu ujian yang datang...
Aku redha..
Cuma aku harap ketabahan dan ketenangan itu sentiasa menemani hidupku...
Ada hikmah di sebalik semua ini..
Cuma mungkin aku yang sukar nak mengerti..
Allah SWT uji aku dengan pelbagai ujian..
Hanya terpulang pada aku bagaimana aku lalui dan tempuhi ujian2 itu...
YA ALLAH, berikanlah aku kekuatan dalam mengharungi ujian2 yang Engkau berikan padaku...AMIN.......


Thursday, December 4, 2008

N'YSSL 4 eva!

Posted by Mizz LiN at 5:26 PM 0 comments
Da Spice GurLz...hu3... Thanks to Syafiq for the nice pic... Chaiyok3 gurLz..Hola3..

Lakaran Sebuah Kehidupan

Posted by Mizz LiN at 12:25 PM 0 comments

Kala senja ini...
Aku sendiri...
Mengenang kisah silam
yang sentiasa abadi dalam sanubariku..
Yang terindah buatku tertawa

Yang pahit buatku sedih dan pilu..

Itulah erti kehidupan

Tidak sempurna tanpa dibelenggu masalah..

Kehidupan harus diteruskan
Ketabahan dan kecekalan
menjadi semangat dalam melayari sebuah kehidupan....

Kala senja ini...
Saat menanti matahari terbenam
Aku mengelamun sendiri..
Menghitung masa depanku
Moga bahagia menantiku....


p/s: Sajak nie aku wat sndiri..hu3.. Tika nie ilham dtg tetiba lalu lahir lah karya nie...hu3

Tidak perlu kecewa kerana insan yang tidak menghargai!!!

Posted by Mizz LiN at 12:16 PM 0 comments

Sesungguhnya manusia sering kali tewas dalam percintaan..
Sering kali kita sebagai seorang manusia normal,kita akan kecewa apabila sesuatu itu tidak seperti yang kita harapkan...
Namun, pernah kah kita terfikir bahawa semua tu adalah sesuatu yang mengajar kita erti hidup..
Cinta kepada manusia dan daripada manusia, tak pernah kekal.. jadi untuk apa kita bersedih, meratap untuk sesuatu yang tak pernah jadi milik kita..
Bila kita meratap, bersedih, hilang semangat kerana kekasih..KENAPA??
Dia belum menjadi milik kita dan dia takkan menjadi milik kita abadi kita kerana kita semua adalah milik NYA..

Tidak semua orang tahu menghargai kasih sayang, pengorbanan, kejujuran dan keikhlasan kita..termasuklah orang yang kita gelar kekasih..
Bila dia rasakan diri kurang perhatian, mulalah berpaling pada insan lain..
Bila sudah kehilangan, barulah datang kembali mengucapkan seribu kemaafan dan madah-madah cinta yang seolah-olah dia pencinta yang begitu setia..
Sedangkan sebelum itu, dialah yang menghancurkan harapan dan hati kita yang begitu ikhlas menyayanginya......
Begitulah lumrah manusia, hanya menghargai apabila sudah kehilangan..bila ada di sisi,tak dipandang pun segala pengorbanan yang dibuat..
Tak perlulah kamu bersedih kerana si dia yang tak menghargai kesetiaan, kasih sayang dan cinta kamu padanya..ini adalah peluang untuk kamu mencari yang lebih baik..dan tak ada seorang pun manusia yang berjaya menemui kebahagiaan dalam hidupnya tanpa menempuh kekecewaan..

BANGUNLAH!!! TAK PERLU MERATAP LAGI!!!
SETIAP KEKECEWAAN PERLU KITA HADAPI..KUATKAN SEMANGAT, TABAHKAN HATI...INSYAALLAH, KEBAHAGIAAN TETAP MILIKMU...

Hanya maaf dariku atas setiap kesilapanku untuk kalian semua...

Posted by Mizz LiN at 12:13 PM 0 comments

Hidup ini tidak seindah yang kita impikan... Terlalu sukar untuk di rungkaikan, namun hanya hati ini yang tahu segalanya...

Monday, December 1, 2008

Munajat Cinta

Posted by Mizz LiN at 5:43 PM 1 comments

Malam ini, ku sendiri
tak ada yang, menemani
seperti malam-malam
yang sudah, sudah....
Hati ini, selalu sepi
tak ada yang, menghiasi
seperti cinta ini
yang s’lalu, pupus....
Tuhan kirimkanlah aku
kekasih yang, baik hati
yang mencintai aku
apa adanya....
Mawar ini, semakin layu
tak ada yang, memiliki
seperti, aku ini
semakin, pupus....
 

.: Abadi Selamanya :. Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting