Saturday, November 20, 2010

PD lagikkk...

Posted by Mizz LiN at 12:58 AM 0 comments
Macam dah jd agenda tahunan plak sbb every year since 2oo8 mmg aku dan ina akn ke PD..huhu.. watpe? bercuti la...haha.. tp x jugak.. tahun 2oo9 x g bercuti pon.. thun ni sbb dah lama x jupe ina sejak pindah ke kedah kan.. mcm reunion la tp dua org je..haha.. mana x nya kgkawan lain mana ntah menghilang kan diri.. nti kalo dah jupe wat reunion reramai plak..huhu.. ala, g sehari je pon.. lgpn ni la masanya aku nak try viva baru ina..huhu..

pantai yg indah..

ina yg suka mkn aiskrim..huhu...

aku pon same..huhu

layan pantai d petang2 cenggini... syahdu beb..huhu

Sunday, November 7, 2010

Banjir Oh Banjir...

Posted by Mizz LiN at 9:46 PM 1 comments
Baru2 nih Kedah&Perlis di landa banjir yg agak teruk.. Mula2 hujan xhenti2 selama dua hari... Biasanya hujan tu kejap2 je..pastu berhenti tp ari ahad (31 okt 2010) tu hujan xhenti2 selama dua hari.. aku pun naik runsing gak sbb nak ke mana2 pon susah.. tp sempat g aku g shopping kat C-Mart Arau tuh kejap..hu3.. dlm hujan tu aku redah je la.. masa tu kebetulan best fwen aku (ad@syafura) konvo kat UUM.. tp atas sebab2 tertentu aku xdpt g sana.. hope ad pon paham le ye.. nak jupe dia pon mlm tu xleh gak.. ujan xberhenti then dia pon tetido..huk3.. Ujan tu trus berlarutan sampai ke ari isnin... sib baik la ad sempat balik ke kola kangsor..hu3.. sbb ptg tuh da start banjir kat pekan changlun (area umah aku la tuh).. sib baik umah aku xkena pape... syukur sgt2... Hari selasa bawu ujan berhenti n mula la nampak matahari naik.. tp masa tu la banjir da mula berleluasa.. betul ke ayat aku ni.. blasah la janji org paham..hu3.. aku g keje jap je pg tu..tu pon aku redah je banjir (air paras buku lali lg masa tu) then aku pon melepak la di tpt keje sambil risau air makin naik.. tup2 aku turun dlm kul 11 lebey mmg sah air da makin naik.. air da nak sampai paras lutut.. sonok gile aku jalan dlm banjir nak g kat kete aku yg air bah tu da separas tayar babylis ku..huk3.. time tu xde pikir malu ke segan da aku angkat je kain bju kurung xhingat nye tinggi..huk3.. kalo xangkat korg ingt bley jalan ke.. sat g mengembung gak kan.. yg paling sedey beb kasutkuuuu... selipar xbawa jd jalan pakai kasut cantik..huk3.. ne la tau air bah naik secepat itu.. n sib baik bos aku baik ati memberi kebenaran aku balik awai..hik3.. (sonok gilesss...) lgpon air mmg da makin naik.. sbb isnin mlm tu aku ronda lum naik air lg tup2 ari selasa aku g keje jln yg ku survey tu da naik air.. sib baik aku da mula cekap jln2 di sekitar perlis nih.. nasib la aku balik awai sbb air bah makin trus membanjiri hampir sgenap negeri perlis.. kat kedah plak air bah makin naik dr bkt kayu hitam ke changlun sterusnya ke jitra sterusnya alor setar... seminggu aku x g keje sbb jln byk tutup.. air bah membanjiri jalan2 di sekitar negeri perlis.. opis aku pon air bah paras peha da.. Alhamdulillah,bah kat negeri perlis esp kat tpt aku keje ni da mula surut..sok kene kije..huk3... masih ada lg kawasan yg banjir.. harap2 sumenya ok.. dugaan n pengalaman kan.. 1st time dtg kedah/Perlis da dpt pengalaman nih..hu3.. cuma sian kat my dear fwen ema... dia kene kije kat bilik gerakan banjir sepanjang 10 hari bermula 1 November 2010... sian dia kene redah banjir.. sabar ye ema.. t kita minta tukar ye..hu3..
 

.: Abadi Selamanya :. Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting